header

Met onze mobiele studio kunnen wij opnames maken op vrijwel elke gewenste locatie. Dit gebeurt voor het meerendeel met dezelfde apparatuur als die in de controle-ruimte wordt gebruikt.

Deze ‘studio op wielen’ is geheel ingericht en voorbereid op meersporen-audio registraties. Direct na een concert of opname kan al het ‘ruwe materiaal’ worden beluisterd.

 • ms1
 • ms2
 • ms3

Simple Image Gallery Extended

Tijdens een CD-opname, bijvoorbeeld in een kerk, kan gecommuniceerd worden tussen de studio en de dirigent of een andere verantwoordelijke. Dit is bijzonder handig, met name wanneer een dirigent niet helemaal zeker is over een bepaalde opname.

Reeds in het beginstadium van een opname wordt/worden de artiest/artiesten altijd gevraagd of het eventueel muzikaal/artistiek meeluisteren door Alex gewenst is of niet.

Indien gewenst leest hij een partituur mee en kan hem eventueel om commentaar worden gevraagd. Dit brengt geen extra kosten met zich mee. Desondanks kan er voor worden gekozen deze externe muzikale participatie achterwege te laten.

Bij vragen of gewenste, extra informatie hierover, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

DSC02816 640De techniek bij Alex Staal Muziek & Geluid is, vanaf het moment dat  het de mengtafel is gepasseerd, 100% digitaal. Dat houdt in dat montage, klank-correctie (mastering) uitsluitend digitaal, per computer, geschiedt. Opnamen worden gemaakt met de computer (Apple iMac met Protools) en in smmige gevallen op een ‘stand-alone’ 24-sporen Harddisk-recorder, aangezien dergelijke recorders betrouwbaarder en stabieler zijn dan computers. Buiten dat zijn er, bij gebruik making van een ‘externe’ recorder, altijd twee kopieën (een ‘backup’) van het opgenomen materiaal, zodat de cliënt niet hoeft terug te komen omdat de opnamen verloren zouden zijn gegaan door een computer-storing o.i.d.

De afluistering bestaat uit Tannoy ‘System-12′ midfield-luidsprekers, aangestuurd door een krachtige eindtrap (versterker), voorzien van een Dolby-surround-systeem.
Kleine aantallen CD’s en DVD’s kunnen, desgewenst, worden voorzien van een full-colour (kleur) opdruk en dito boekje/inlay-card. Voor dit laatste wordt samengewerkt met Staal Communiceert bv., het grafisch bedrijf dat onder hetzelfde dak gevestigd is, hetgeen een structureel en evident voordeel oplevert, zowel logistiek als financiëel.

 • cr3
 • cr4
 • cr6

Simple Image Gallery Extended

Voor de duidelijkheid, de foto's hier te zien, zijn in verschillende periodes gemaakt, vandaar dat er diverse mengtafels te zien zijn.

 

Wat bij ons voorop staat is dat ‘de klant koning is’. Dat houdt in dat de artiest in kwestie het laatste woord heeft.
Ook mag men bij de montage, mix en mastering aanwezig zijn, al was het alleen al omdat smaken verschillen en de ‘perfecte’ klank en/of mix eenvoudigweg niet bestaat. Uiteraard hebben wij wel veel ervaring en kennis in huis, maar dat wil niet automatisch zeggen dat dit naar ieders wens dan wel smaak zal zijn.
Muziek is en blijft een gevoels-kwestie.

CD’s en DVD’s kunnen in elk denkbaar aantal worden vervaardigd.

Ook kan men bij Alex Staal terecht voor Audio/Video producties. Dit variëert van video-materiaal voorzien van geluid en/of muziek tot een complete DVD-productie. Voor dit laatste bestaan contacten met diverse A/V-bedrijven, zowel in de regio als daarbuiten.

Zo kunnen wij activiteiten bieden, variërend van het monteren van beeld-materiaal tot en met het verzorgen van een complete DVD-productie, wederom inclusief het verzorgen van het grafische gedeelte.

Bij vragen of gewenste, extra informatie hierover, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Hieronder vindt u een kleine greep uit de uitgaven:

De studio- of opnameruimte is bijna 25 vierkante meter groot. Er staat een uitgebreid drumstel, nagenoeg altijd klaar voor opname, Ook een Yamaha CF concertvleugel is aanwezig en beschikbaar. Dit instrument wordt voor élke opname gestemd door Peter Jonker. Deze instrumenten zijn, even als de diverse (bas en ‘gewone’) gitaren, beschikbaar voor opnamen. Een slagwerker is uiteraard vrij zijn/haar eigen set mee te nemen of bijvoorbeeld eigen bekkens oid. te plaatsen.

 

 • or1gr
 • or2gr
 • or3gr
 • or4gr
 • or5gr

Simple Image Gallery Extended

De aanwezige gitaren zijn:

 • Cort acoustische staal-snaar
 • Yamaha semi-acoustische nylon-snaar
 • (imitatie) Telecaster gitaar
 • (imitatie) Stratocaster gitaar
 • (imitatie ‘Gold Top’/Les Paul) gitaar
 • Yamaha actieve 5-snaar basgitaar
 • Yamaha Custom 4-snaar, fretloze basgitaar
 • Aria Pro-II basgitaar
 • Ibanez acoustische 12-snaar
 • Een uitgebreide gitaar effect-processor (mag door de cliënt zelf worden ingesteld/gewijzigd)

Aan het gebruik van de genoemde instrumenten en apparaten zijn geen extra kosten verbonden, met uitzondering van de vleugel. Echter alleen de stemkosten worden doorberekend.

Naast al deze ‘echte’ instrumenten is ook een groot arsenaal aan samples aanwezig, waaronder:

 • 3 Complete symfonie-orkesten;
 • Vele ‘VST'-instrumenten ('Virtual Studio Technology);
 • Diverse koor-klanken

En vele anderen.

Al deze klanken kunnen worden ingespeeld en/of in combinatie met de computer (sequencer) worden gebruikt. Uiteraard is het ook mogelijk dat men een MIDI-file meeneemt, dat moeiteloos kan worden ingelezen in onze sequencer (bijvoorbeeld als ‘click-track’ of ‘guide-track’).

Een heel andere mogelijkheid is, wanneer iemand zelf geen instrument bespeelt maar bijvoorbeeld wel zingt, hij/zij, hetzij zelf een eenvoudige opname maakt en deze enkele dagen voor de opname naar ons stuurt, hetzij eerst naar de studio komt om, met behulp van eenvoudige begeleiding zoals een karaoke-CD oid., de zangpartij op te nemen zodat wij een voorstel voor een arrangement kunnen doen.

Genre speelt geen rol, wij hebben een keur aan collega-arrangeurs waarop we een beroep kunnen doen, mocht er iemand komen met muziek in een stijl waarmee wij zelf te weinig ervaring hebben.
Ons motto: “Als wij iets doen, doen we het zo goed mogelijk”.

Indien de ‘cliënt’ begeleid wil worden met uitsluitend echte (akoestische) instrumenten, kunnen wij ook dat organiseren. Er zijn contacten met vele blazers, strijkers enz., én vocalisten (dames en heren), dit voor bijvoorbeeld achtergrond-koorwerk, een tweede en/of derde stem), slagwerkers e.v.a., waarvan sommige afkomstig van het Noord Nederlands Orkest, maar minimaal op Conservatorium-niveau.

Bij vragen of gewenste, extra informatie hierover, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Subcategorieën

Contactgegevens

Alex Staal Muziek & Geluid
Beneden Oosterdiep 40
9641 JE Veendam

+31 (0)598 613586

+31 (0)6 22452842

info@alexstaal.nl