header

Controle ruimte

DSC02816 640De techniek bij Alex Staal Muziek & Geluid is, vanaf het moment dat  het de mengtafel is gepasseerd, 100% digitaal. Dat houdt in dat montage, klank-correctie (mastering) uitsluitend digitaal, per computer, geschiedt. Opnamen worden gemaakt met de computer (Apple iMac met Protools) en in smmige gevallen op een ‘stand-alone’ 24-sporen Harddisk-recorder, aangezien dergelijke recorders betrouwbaarder en stabieler zijn dan computers. Buiten dat zijn er, bij gebruik making van een ‘externe’ recorder, altijd twee kopieën (een ‘backup’) van het opgenomen materiaal, zodat de cliënt niet hoeft terug te komen omdat de opnamen verloren zouden zijn gegaan door een computer-storing o.i.d.

De afluistering bestaat uit Tannoy ‘System-12′ midfield-luidsprekers, aangestuurd door een krachtige eindtrap (versterker), voorzien van een Dolby-surround-systeem.
Kleine aantallen CD’s en DVD’s kunnen, desgewenst, worden voorzien van een full-colour (kleur) opdruk en dito boekje/inlay-card. Voor dit laatste wordt samengewerkt met Staal Communiceert bv., het grafisch bedrijf dat onder hetzelfde dak gevestigd is, hetgeen een structureel en evident voordeel oplevert, zowel logistiek als financiëel.

  • cr3
  • cr4
  • cr6

Simple Image Gallery Extended

Voor de duidelijkheid, de foto's hier te zien, zijn in verschillende periodes gemaakt, vandaar dat er diverse mengtafels te zien zijn.

 

Wat bij ons voorop staat is dat ‘de klant koning is’. Dat houdt in dat de artiest in kwestie het laatste woord heeft.
Ook mag men bij de montage, mix en mastering aanwezig zijn, al was het alleen al omdat smaken verschillen en de ‘perfecte’ klank en/of mix eenvoudigweg niet bestaat. Uiteraard hebben wij wel veel ervaring en kennis in huis, maar dat wil niet automatisch zeggen dat dit naar ieders wens dan wel smaak zal zijn.
Muziek is en blijft een gevoels-kwestie.

CD’s en DVD’s kunnen in elk denkbaar aantal worden vervaardigd.

Ook kan men bij Alex Staal terecht voor Audio/Video producties. Dit variëert van video-materiaal voorzien van geluid en/of muziek tot een complete DVD-productie. Voor dit laatste bestaan contacten met diverse A/V-bedrijven, zowel in de regio als daarbuiten.

Zo kunnen wij activiteiten bieden, variërend van het monteren van beeld-materiaal tot en met het verzorgen van een complete DVD-productie, wederom inclusief het verzorgen van het grafische gedeelte.

Bij vragen of gewenste, extra informatie hierover, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Contactgegevens

Alex Staal Muziek & Geluid
Beneden Oosterdiep 40
9641 JE Veendam

+31 (0)598 613586

+31 (0)6 22452842

info@alexstaal.nl